Najdi

Robustna v vseh letnih časih

Sistemi Vaillantovih toplotnih črpalk lahko prenesejo celo hude zimske razmere

Mokrota pomladi, žgoča vročina poleti in leden mraz pozimi. V vsakem letnem času so toplotne črpalke zrak-voda, ki tri četrtine svoje energije pridobivajo iz ambientalnega zraka, postavljene na preizkušnjo. To pa zato, ker je enota zbiranja energije pri toplotni črpalki zrak-voda nameščena zunaj, hidravlični sistem pa je postavljen v stavbo. Tiho delovanje ni edini odločilni dejavnik za zunanje enote. Obenem morajo brez težav obratovati kjerkoli so postavljene, celo pri različnih vremenskih pogojih – kot je bližina obale s slanim zrakom, v ledenih gorskih višinah in v ekstremni vročini. Sistemi morajo opraviti številne inšpekcije v Vaillantovem središču za testiranje in s tem dokazati, da so odporni na vreme ter tihi med delovanjem.

Od Sahare do Severnega tečaja: testi vzdržljivosti za vsako lokacijo

Vsi Vaillantovi izdelki prestanejo številne inšpekcije v našem središču za testiranje v Remscheidu, kjer simulirajo resnične pogoje. Ekstremnim situacijam mora še posebej biti kos zunanja enota toplotne črpalke zrak-voda. Naši inženirji nimajo nobenega usmiljenja. V klimatski komori morajo rebra izparilnika in lopatice ventilatorja rotorja prenesti ekstremne temperature od -20°C do +46°C, poleg tega jih prekrijejo z ledom ali zasnežijo za nekaj dni. Lahko bi rekli od Sahare do Severnega tečaja. Pri drugih testih v zunanjih središčih za testiranje so naprave po mesece škropljene s slano vodo. Vsa ta groba obdelava simulira vreme na različnih lokacijah, kjer bi zunanja enota lahko stala. Naš fokus na visoko kakovost materialov in izdelkov se obrestuje: zagotovljeno je delovanje brez težav, celo na daljnem severu.

Zanesljivo ogrevanje pozimi? Da, seveda!

Po mnogih testih in izboljšavah je sistem toplotne črpalke zrak-voda aroTHERM odporen na veter, sol, vodo, dež, sneg ali temperature pod ničlo.

Neželen hrup na vrtu? Seveda ne!

Nad hrupom naprave se ne smejo pritoževati niti naše stranke niti njihovi sosedje. Zato nam je skrajno pomemben razvoj zelo tihih naprav, ki gredo v razvojni fazi čez intenzivne meritve hrupnosti. Prav tako morajo biti kos visokim psiho-akustičnim zahtevam. Posledično so naše zunanje enote tihe kot šelestenje listja v tihem načinu.

Če kdorkoli še vedno dvomi v delovanje toplotnih črpalk, naj vas prepričajo desetletja strokovnega znanja.

Naši sistemi toplotnih črpalk zelo učinkovito delujejo z energijo iz okolja, poleg tega pa so tudi dovolj robustni, da zagotavljajo želeno temperaturo zanesljivo in tiho skozi vse leto – in s tem imajo lastniki eno skrb manj.

Toplotne črpalke Vaillant - Sounbox

Toplotne črpalke so ekstremno tihe zaradi posebnega sistema. Predlagamo, da kar sami »prisluhnete tišini« s spletnim orodjem Soundbox.